Novetats

Ves enrere Nota de premsa

Nota de premsa

La Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient adjudica tasques de prevenció d'incendis forestals per 1,4 milions d'euros

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha adjudicat diverses tasques de prevenció d'incendis forestals a la província de València.

Les adjudicacions, que poden consultar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del 2 d'octubre, ascendixen a un import conjunt de 1.422.869,58 euros. Estes actuacions estan finançades amb càrrec al Fons Europeu Agrícola de Desenrotllament Rural (Feader).

En concret, es tracta del manteniment i nova obertura d'àrees tallafocs en la Zona d'Actuació Urgent (ZAU) Alt Palancia, província de Castelló, per 565.316,54 euros; de les obres de manteniment de les infraestructures de prevenció d'incendis forestals d'àrees tallafocs (no ZAU) en terrenys gestionats per la Generalitat en la zona nord de la província de València, per 715.648,43 euros; i de la construcció d'un depòsit per a l'extinció d'incendis forestals en el terme municipal de Requena, per 141.904,61 euros.

Este depòsit ubicat en el forest d'utilitat pública denominat la Casa del Doctor a Requena forma part d'una sèrie de projectes per a ampliar la xarxa de depòsits. A més d'este, està prevista la construcció de cinc més a la província de Castelló, altres sis en la de València, un en la Vall de Gallinera, i s'estan fent els treballs per a l'elaboració d'una altra sèrie de projectes per a noves infraestructures d'este tipus en la resta de la Comunitat.

Entre estos projectes es troba un específic de manteniment i adaptació d'aproximadament 60 depòsits metàl·lics existents en les zones forestals gestionades per la conselleria.

Una xarxa de més de 400 depòsits

La conselleria gestiona directament una xarxa de 429 depòsits, més aquells altres que encara que no són de gestió directa estan inventariats amb el fi de conéixer la disponibilitat d'aigua en cas de ser necessària per a labors d'extinció.

El manteniment d'estos depòsits suposa un control permanent del seu estat, tant en conte a l'estructura i elements que ho componen, de manera que garantisca el seu correcte estat i funcionament, com que estan en tot moment amb la capacitat màxima admissible de cada u.

Per un altre costat també és necessari adequar les zones pròximes als mateixos a fi de permetre que els mitjans aeris d'extinció que els usen realitzen les maniobres d'arreplega d'aigua amb les màximes garanties de seguretat. Igualment, han d'estar disponibles per a la recarrega dels vehicles contraincendis de manera que tinga les preses d'aigua operatives i adequades per a este ús.