Carrisar

Carrisar





Dominat de forma quasi total pel carrís (Phragmites australis), s'estén envoltant les tolles i embassaments, podent desenvolupar-se tant en les ribes seques com en l'interior de l'aigua fins a profunditats no superiors als 50 cm. Les adaptacions al medi del carrís, com pot ser el fet de ser capaç d'arrelar en l'aigua o les tiges dures encara que flexibles per a evitar l'enderrocament pel vent, fan que siga una espècie de gran èxit capaç d'encegar totalment les tolles al proliferar excessivament. Açò motiva que haja de ser controlat periòdicament mitjançant podes o cremes regulades.

Al costat del carrís, apareixen altres espècies en menor quantia com les Enees (Typha angustifolia i T. latifolia) i els joncs (Juncus maritimus i J. acutus, Scirpus holoschoenus, etc.) desenvolupant-se únicament en les ribes en zonas bé conservades del Parc.

Associat al carrís, apareix una de les plantes més característiques de la zona, coneguda com corregüela (Cynanchum acutum) que puja pel carrís per a aconseguir la llum solar.