Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

 

Sarcocapnos saetabensis

Pel que fa a la coberta vegetal, es troba la vegetació característica del bosc mediterrani valencià. Una densa massa de pi blanc (Pinus halepensis) domina el seu àmbit, i apareix algun rodal de pinastre (Pinus pinaster) i peus aïllats de carrasca (Quercus rotundifolia). En zones d’ombria apareixen exemplars de fleixos de flor (Fraxinus ornus) i de roure valencià valencià (Quercus faginea) que a la primavera i tardor conferixen a l’enclavament una atractiva riquesa cromàtica.


L’estrat arbustiu està compost per espècies com el coscoll (Quercus coccifera) el llentiscle (Pistacia lentiscus), el ginebre (Juniperus oxicedrus), el margalló (Chamaerops humilis), l’arç blanc (Crataegus monogyna), la savina (Juniperus phonicea), la noguerola (Pistacia terebinthus), el marfull (Viburnum tinus), el garzeran (Ruscus aculeatus) o l’alborç (Arbutus unedo). També és d’interés la vegetació existent en les zones de penyals, on apareixen espècies com ara Rhamnus lycioides subsp. Rhamnus lycioides subsp. borgiae, l’orella de ratolí (Sarcocapnos saetabensis), els barretets (Umbiliculus rupestris) o el poliol blanc (Micromenia fruticosa). En les parets i farallons rocosos de solana es pot trobar el te de roca (Jasonia glutinosa), d’interés etnobotànic.

En este espai estan representats diversos hàbitats d’interés comunitari inclosos en la Directiva 92/43/CEE, com són els matolls termomediterranis i preestèpics i les zones subestèpiques de gramínies i anuals del Thero-Brachypodietea, este últim catalogat com a prioritari.