Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Fruit del coscoll

 

Detalle madroño (foto: Gonzalo Mateo)

Fruito del arbocer, comestible quan està madur

 

 

 

 

Actualment les formacions predominants en l'espai estan compostes per masses de pi blanc (Pinus halepensis) juntament amb bosquets de carrasca (Quercus ilex ssp rotundifolia), en fase de regeneració després del devastador incendi de l'any 1994.

 

Altres espècies freqüents són l'arbocer (Arbutus unedo), el ginebre (Juniperus oxycedrus) i la savina negra (Juniperus phoenicea), juntament amb els coscollars i llentisclars i altres espècies típiques del matoll escleròfil mediterrani.

 

D'altra banda, les zones d'ombria i de fons de barranc presenten una alta cobertura i diversitat d'espècies que doten l'espai d'un particular interés. En aquests ambients més frescos i humits apareixen el fleix (Fraxinus ornus), l'heura (Hedera helix), l'arítjol (Smilax aspera) o els rosers silvestres (Rosa sp).

 

En l'entorn del riu Cànyoles (sector nord del paratge) es pot trobar vegetació composta principalment per gatells i baladres (englobats dins de la classe Nerieto-Tamaricetea), formacions característiques de rius i rambles amb cursos d'aigua temporal.