Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Detalle enebro

Fals fruit del ginebre

 

Lentisco

Exemplar de llentiscle

 
 

 

 

 

La vegetació predominant al paratge correspon a una màquia mediterrània (Querco cocciferae-lentiscetum) composta per arbustos i mates semillenyoses, moltes aromàtiques, que han regenerat després dels devastadors incendis que van arrasar l'espai els anys 1994 i 1999.

 

En la composició florística actual hi destaquen les espècies rebrotadores i germinadores adaptades a aquest efecte del foc, com el coscoll (Quercus coccifera), el llentiscle (Pistacia lentiscus), el ginebre (Juniperus oxycedrus), el margalló (Chamaerops humilis), la savina (Juniperus phonicea), la cornicabra (Pistacia terebinthus), l'albocer (Arbutus unedo), l'aladern (Rhamnus alaternus), el bruc (Erica multiflora), l'argilaga (Ulex parviflous), el romer (Rosmarinus officinalis), l'estepa blanca (Cistus albidus), el timó (Thymus vulgaris), la pebrella (Thymus piperella) i l'albaida (Anthyllis cytisoides).

 

En els enclavaments més profunds i ombrívols dels barrancs, amb un microclima més humit i fresc, trobem espècies com el fleix de flor (Fraxinus ornus), el baladre (Nerium oleander), la canya (Arundo donax), l'esbarzer (Rubus ulmifolius), la murta (Mirtus communis), el matapoll (Daphne gnidium), el poliol blanc (Micromenia fruticosa) i els joncs (Scirpus holoschoenus).

 

A zones de penyal apareixen espècies com el Rhamnus lycioides subsp. borgiae, l'orella de ratolí (Sarcocapnos saetabensis) i els barralets (Umbiliculus rupestris). Especial menció requereix la viola d'aigua (Pinguicula sp.), planta insectívora que habita a parets calcàries i presenta una població molt escassa.

 

Altres espècies vegetals d'interés són el rabet de gat farinós (Sideritis sericea), endemisme del massís del Caroig, i els conillets de cova (Chaenorhinum tenellum), endemisme de la Comunitat Valenciana que ha patit una important disminució de les seues poblacions els últims anys.