Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Pinar de pino carrasco

Pineda de pi blanc

 

 Tomillo en flor

Mata de timó en flor

 

 

La pineda de pi blanc (Pinus halepensis) és la formació predominant, que cobreix la major part de la superfície del paratge.

 

El matoll que podem trobar es desenvolupa tant en les zones despoblades d'arbres com sota la pineda, formant sotabosc. Correspon, a grans trets, amb les típiques formacions de matoll termomediterrani, amb predomini de coscoll (Quercus coccifera) i llentiscle (Pistacia lentiscus) i amb aparició, en les zones més degradades, de comunitats de labiades amb espècies com el romer (Rosmarinus officinalis) i diverses varietats de timons (Thymus sp.).

 

Amb les anteriors espècies trobem exemplars de ginebre (Juniperus oxycedrus), carrasques (Quercus ilex) i més rarament de freixe de flor (Fraxinus ornus) en les orientacions d'ombria. 

 

Als voltants de la rambla del Fresnal, en els racons fondos i les fresques vessants que segueixen el recorregut del curs estacional d'aigua, abunden el freixe de flor i altres frondoses com l'arbocer (Arbutus unedo), o els aurons (Acer opalus), i també es troben comunitats relacionades amb llits de cudols i graves com el baladre (Nerium oleander).