Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Pino carrasco (foto: Simón  Fos)
Exemplar de pi blanc (Pinus halepensis)

 Coscoja

Detall del coscoll (Quercus coccifera)

 

 

 

 

 

Coscoll

La vegetació predominant es la garriga, formació de  matoll arbustiu molt comuna en les muntanyes valencians on destaquen espècies com el coscoll, el llentiscle, la bruguera i el ginebre. Aquestes espècies estàn acompanyades d'un estrat arbori molt clar en que el peus de pi blanc es distribueixen irregularment. També hi ha xicotets grups de carrasques, garroferes i oliveres.

 

La proximitat del paraje a la Serra Calderona, on és considera que la vegetació potencial és un carrascar, i la  presència en ell de carrasques, ens fa pensar que en un altre temps estes van ser més abundants i que la vegetació en el seu últim grau d'evolució estaria constituïda per un carrascar litoral o una densa màquia esguitada de carrasques.

 

En el nord-oest del paratge la garriga està ben desenvolupada i en conjunt la vegetació cobrix quasi el 100% del  terreny. Mentres, en les zones orientals, més exposades al sol i amb menor humitat, la coberta vegetal es menor i està formada per mates de xicoteta alçada, com les estepes y el tomaní, i herbes.

 

En general la vegetació presenta adaptacions al clima càlid i sec on es desenvolupa. Les fulles son xicotetes i coriàcies (dures com el cuiro), sovint estretes i amb caràcter espinós, i moltes vegades llanoses. D'esta manera eviten en gran part la pèrdua d'aigua per transpiració, suportant per tant els rigors d'un estiu sec i calorós. Dominen els arbustos de dens brancatge i diversa grandària, que es mantenen sempre verds, i també hi ha plantes herbàcies que es desenvolupen en les estacions més benignes, primavera principalment i tardor. Les que són perennes tenen arrels molt desenvolupades o òrgans subterranis de reserva.