Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Detalle almez

Fulles del  lledoner (Celtis australis)

 

 

Selva 

Selvàtica vegetació del paratge

 

 

 


 




 

 

 


Aquest xicotet enclavament destaca fonamentalment per la gran rellevància botànica que atresora. Entre la vegetació present a la zona podem assenyalar en primer lloc, per la importància i l'escassa distribució a la Comunitat Valenciana, els bosquets de llorer amb lledoner, on s’intercalen altres espècies com l’aladern, l’heura o l’arítjol; la conjunció de totes aquestes espècies forma una agrupació característica d’un clima molt semblant al subtropical. Aquesta associació (llorer i lledoner) que s’observa molt dispersa i, en la majoria de casos, cultivada, es troba a la Cabrentà en estat natural; per això és tan necessària la seua conservació i propagació.



Amb aquestes espècies apareix també el magraner, arbre de gran valor paisatgístic per a aquest paratge, que varia la seua coloració al llarg de l’any i passa del rogenc ataronjat de la tardor al roig viu que destil·len les flors durant el mes de juny. La garrofera i la figuera, juntament amb algun margalló, són també habituals del lloc. Per últim, apareix un estrat lianoide, associat a parets, murs i troncs d’arbres. En aquest estrat apareixen plantes trepadores com la rogeta o l’heura.



D’una altra banda, l’alternança de grans valls i pics a la zona ha provocat l’aïllament de plantes amb escasa capacitat de dispersió. D’aquesta manera, a les comunitats més abundants, com ara els matolls, es concentra un elevat nombre d’endemismes que pertanyen als gèneres de la farigola, la sajolida o la cua de gat.