Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Pinar

Pineda de pi blac (Pinus halepensis)

 

Vegetación de río

Imatge del canó del Túria presa des del Charco Azul

 

 

 

Es distinguixen tres grups d'hàbitats principals en el paratge que contenen comunitats vegetals diferenciades. Aquestos són: el llit del Túria i la seua ribera, les parets verticals de roca del canó i la resta de terreny forestal.

 

Entre la vegetació lligada al curs d'aigua cal destacar la presència d'un bosc de galeria format per salzes, canyes, xops, baladres, esbarcer, etc, esguitat d'algun exemplar de tamariu i inclús algun pi blanc, més frequent en les zones més allunyades de l'aigua, en l'interior del canó.

 

Les parets rocoses del canó constituïxen un hàbitat pobre en extrem, on l'obtenció d'humitat i nutrients està reservada només a aquelles espècies amb una adaptació molt especialitzada: les plantes rupícoles.

 

La resta del paratge es terreny forestal, part del qual va ser afectat pels incendis de l'estiu de 1994. El focus que va recórrer esta muntanya va arribar des de Loriguilla, on l'embassament no va ser impediment per a la continuïtat del foc, com tampoc el canó del Túria que va ser botat per les flames posant en greu perill a la població de Chulilla.

 

Les zones afectades pel foc están cobertes per matoll amb abundància d'estepes, coscoll, argilagues i espècies aromàtiques. A més, es troben alguns exemplars madurs de pi blanc (Pinus halepensis) que van sobreviure al devastador incendi i altres pins jóvens procedents de regeneració natural postincendi.

 

Els indrets que no varen patir l'efecte del foc están coberts per pinar adult de pi blanc, destacant-se la part sud del paratge on s'obri el canó del Túria.