Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

 

Romero-lentisco-pinar

Vista general del paratge

 

Orquídea flor de abeja

Exemplar de l'orquídia flor d'abella

 

 

La reiteració d'incendis forestals en les últimes dècades ha condicionat fortament les característiques de la coberta vegetal; actualment predominen les espècies pirofítiques. Predominen les masses de pi blanc (Pinus halepensis), entre les quals s'intercalen bosquets de carrasca (Quercus ilex subsp. rotundifolia) procedents de regeneració natural.

 

L'estrat arbustiu respon a les característiques típiques del matoll termòfil mediterrani, on predomina el coscoll (Quercus coccifera), el càdec (Juniperus oxycedrus) i el llentiscle (Pistacia lentiscus). En menor proporció, es poden trobar altres espècies com l'arçot (Rhamnus lycioides), l'aladern (Rhamnus alaternus) i el margalló (Chamaerops humilis).

 

Un factor d'heterogeneïtat és el que introdueixen els camps de secà intercalats amb el bosc i que contribueixen a diversificar i enriquir el paisatge. Als fons de barrancs i algunes zones d'ombria és possible trobar algun exemplar de freixe de flor (Fraxinus ornus), arbust endèmic de la Comunitat Valenciana.

 

Apareixen també exemplars orquídia (Ophrys apifera), denominada popularment flor d'abella o abellera i nombroses lianes com l'arítjol (Smilax aspera), la rogeta (Rubia peregrina), el lligabosc (Lonicera implexa), el bolqueret (Crataegus monogyna), el matapoll (Daphne gnidium), l'esbarzer (Rubus ulmifolius) i l'heura (Hedera helix).