Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Vegetación en barranco

Frondositat en el fons d'un tàlveg

 

Mirto (foto: Vicente Deltoro)

Murta en fruit 

La vegetació existent actualment en el Paratge Natural Municipal es caracteritza per la seua  gran diversitat, especialment a les zones de barracs y tàlvegs.

 

En la zona de barrancs apareixen nombroses lianes com la sarsa, la rogeta, la mare-selva, i els albarzers, junt amb les hedres que enfilen pels pins presents. L'estrat arbustiu present en estes zones té una major cobertura vegetal i una major diversitat que en la resta del Paratge, enriquint-se amb espècies com la murta, el galceran, el llorer bord, l'arç alb, la retrama, els rosers silvestres i el matapollo, que busquen sòls més humits i ombrívols.

 

En els fons de tàlveg, apareixen espècies que requerixen un major grau d'humitat com ara: Erianthus ravenae, Phalaris arundinacea, Phragmites communis, Scirpus holoschoenus, Carex serrulat, Centaurea drancunculifolia, Tamus communis, Ranunculus aleae,Iris xyphium e Iris spuria.

 

La resta de la superfície del paratge és zona de matoll. Esta zona està en fase de recuperació dels reiterats incendis que ha patit, a més, les pendents són molt pronunciades i la profunditat del sòl molt menor. Com a conseqüència el grau de cobertura vegetal i la diversitat interespecífica són menors. Les espècies més representatives en l'estrat arbustiu, a part del coscoll, són el llentiscle, l'aladern, l'arçot i el margalló.

 

Tot l'entorn de les valls de La Murta i La Casella ha sigut una zona tradicionalment visitada per nombrosos botànics, des dels temps de Cavanilles qui menciona entre altres als endemismes Anthyllis onobrycoides i Thymus piperella.