Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació


Pinnada

 Vegetació dunar

 

Barrot (Ammophila arenaria)

 

Al paratge hi ha una gran varietat d'ambients amb distints graus d'humitat i salinidad, el que fa que la vegetació siga molt rica. Destaca la singularitat de la vegetació de platges i dunes amb extremes condicions de sequedat. Es mencionen dos espècies en particular, el Barrot (Ammophila arenaria), que amb les seues arrels proporciona gran subjecció de l'arena, i el Lliri de mar (Pancratium maritimum).

 

En els aiguamolls trobem vegetació aquàtica amb presència d'importants praderies de Ruppia i Potamogeton. Conforme ens allunyem de l'aigua, en funció de la inundació i el grau de salinitat del sòl, trobem la vegetació palustre dominada per canyissos (Phragmites australis) i juncs; i a continuació els tarays, que formen bosquetes de ribera.

 

Sobre sòls entollats i amb un alt grau de salinitat apareix la vegetació de saladar amb abundants espècies endèmiques de què es destaquen les barrelles (Arthrocnemum spp) i les alcolechas (Limonium spp). 

 

Més enllà de les comunitats en què el Limonium creix entre els albardins (Lygeum spartum) s'observa un conjunt de muntanyes i llomes repoblades en gran part amb pi blanc, on encara es poden observar representants genuïns de la vegetació natural típica d'estos terrenos,el espinar alacantí.Entre les espècies més característiques podem trobar interessants exemplars d'arç negre, llentiscle, efedra o margalló.

 

En el Clot és possible identificar multitud de terrasses de cultiu on romanen vells exemplars d'oliveres, garroferes i figueres. Ací trobem els millors sòls del paratge i sobre ells s'estan desenvolupant labors de  recuperació de la coberta vegetal natural, labors que s'estan realitzant, no sols respectant l'existència dels vells arbres fruiters, sinó arribant a reforçar la seua presència amb la plantació de nous exemplars, que es combina amb la plantació de savines, ginebres, llentiscles, margallons, arços, efedras, lavandes, romers entre altres.