Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Tejo

 Exemplar de teis

 Detalle tejo

 Detall de l'aril del teix

 

 

El paratge destaca per tindre una vegetació molt variada i en bon estat de conservación, encara que algunes de les seues masses arbrades procedixen de repoblacions forestals realitzades en els anys 50 mitjançant un Consoci entre el Patrimoni Forestal de l'Estat i l'ajuntament de Bejís.

 

Les pinedes de pinassa (Pinus nigra) i pi blanc (Pinus halepensis) constitueixen la vegetació més abundant al paratge, encara que espècies arbòries com carrasques (Quercus ilex rotundifolia), roures valencians (Quercus faginea) i savines reials (Juniperus thurifera) o matolls com l'arç blanc (Crataegus monogyna) es troben ben representats.

 

No obstant això, l'espècie més singular i que dóna nom a una de les zones més importants del paratge (Umbría de los Tajos) és el teix (Taxus baccata), que es localitza sempre als barrancs més humits i al peu de penya-segats amb orientació nord, juntament amb altres espècies d'interés com el grèvol (Ilex aquifolium) o altres endemismes rupícoles.

 

El teix és una espècie tòxica excepte la part de l'aril carnós de color roig que rodeja les llavors. Este fals fruit és consumit per les aus que contribuïxen a les dispersió de les seues llavors.