Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Cornicabra

Cornicabra (Pistacia terebinthus)

 Boj

Boj(Buxus sempervirens)

 

 

 

Les principals masses arbrades es troben en el sector nord-occidental del paratge, que van sobreviure a l'incendi de 1994. Encara que l'especie dominant és la pinassa (Pinus nigra) es presenta també el pi blanc (Pinus halepensis). A més a més apareixen freqüentment exemplars de carrasca (Quercus rotundifolia) i peus dispersos, encara que nombrosos, de ginebre (Juniperus oxycedrus), i savina (Juniperus phoenicea), en menor grau de roure valenciá (Quercus faginea), i de manera anecdòtica la savina reial (Juniperus thurifera).


L'estrat arbustiu està poc poblat, presentant-se especies relativament exigents en humitat com el marfull (Viburnum tinus), l'arç blanc (Crataegus monogyna), lligabosc (Lonicera etrusca i Lonicera xylosteum) i altres de menor port com poden ser les botxes de Sant Joan (Santolina chamaecyparissus), el timonet (Thymus vulgaris) i el panical (Eryngium campestre).


A més, inclou especies caducifòlies espinoses com Berberis hispanica, rosals silvestres (Rosa sp.) i prunellers (Prunus spinosa).


També es desenvolupa un estrat herbaci ric en especies submediterrànies i inclús es freqüent l'aparició de nombroses especies eurosiberianes Entre estes destaquen l'Hepatica nobilis, Lathyrus filiformis, Paeonia officinalis subsp. humilis i Tanavetum corymbosum, entre altres.