Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Savinar de savina mora

 

Enebro

Exemplar de ginebre

 

 

 

L'espai es caracteritza pel predomini de formacions de matoll obert dominades per espècies del gènere Juniperus: savines (Juniperus phoenicea) i ginebres (Juniperus oxycedrus), encara que també apareix el coscoll (Quercus coccifera) i altres espècies típiques del matoll esclerófilo mediterrani. Estes comunitats de Juniperus estan classificades com a hàbitat d'interés comunitari.

 

Les vessants amb pendent acusada, orientació de solana i poc de sòl, oferixen escasses possibilitats per al desenvolupament d'espècies de port arbori. Només, en la zona oriental del paratge es desenrotllen alguns bosquets de pi blanc (Pinus halepensis). Així mateix, en els llocs on milloren les condicions edàfiques, com al barranc del Salt, apareixen bosquets de carrasca (Quercus rotundifolia) .

 

A més, gran part del límit meridional del paratge coincidix amb camps d'oliveres, algunes de les quals han sigut catalogades a causa de la seua considerable longevitat (oliveres mil·lenaries) . Estos exemplars, com a conseqüència del que disposa la Llei de Patrimoni Arbori Monumental de la Comunitat Valenciana, tenen la consideració de 'arbres monumentals'.