Organismes

Portals

Patrimoni cultural

Patrimoni cultural

Aqüeducte Séquia  Mare

Dins de l'àmbit d'estudi es troben els següents béns etnològics catalogats per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, tots ells relacionats amb l'aprofitament hidràulic del riu de Barxeta:

AQÜEDUCTE DE LA SÉQUIA DEL PUIG

Es tracta d'una construcció l'objectiu de la qual és salvar el barranc de Benavent al llarg de quasi un centenar de metres i amb una caiguda notable. Està situat a mig quilòmetre A l'Est de Llocnou. En relació a l'edificació destaquen uns quants arcs i un canal en superfície prou estret. Entre els materials utilitzats en la seua construcció es compta amb terra, conglomerats de pedra, i ciment i rajola en la seua part central. L'estat de conservació de l'aqüeducte, actualment empleat per al reg, és regular.

AQÜEDUCTE DE BARXETA

Aqüeducte que permet que les aigües de la Séquia del Pantanet creuen el llit del riu de Barxeta. És antic, està construït de pedra i argamassa (maçoneria) en els seus pilars. La séquia o canal és més recent i està construït de rajola. L'aqüeducte compta amb sis vans. Actualment, igual que l'aqüeducte de la séquia del Puig, s'empra per a reg, no obstant això, el seu estat de conservació és favorable.

AQÜEDUCTE DE LA SÉQUIA MARE DE BARXETA

Aqüeducte la funció del qual era la de que la Séquia Mare alliberara el barranc de les cases d'Escribano. L'aqüeducte no es troba en mal estat, però a l'estar fora d'ús van apareixent desperfectes. És de bella factura, construït amb blocs de pedra i amb ciment. Compta amb ornaments en els seus pilars i tres vans a manera d'arcades.

AQÜEDUCTE DEL BARRANC DE LES CASES DE L'ESCRIBANO

Es tracta d'un aqüeducte la funció del qual era salvar el barranc de les Casas de l'Escribano. Actualment està fora d'ús i presenta signes evidents de deteriorament. La vegetació ha invadit la contornada de l'aqüeducte, fent quasi impossible accedir fins a ell. Està construït en pedra, rajoles i argamassa. Compta amb un va en forma d'arc de mig punt.

ASSUT DEL PANTANET

L'Assut del Pantanet es localitza sobre el riu de Barxeta i deriva les aigües d'este pel seu marge dret per mitjà d'una séquia. El seu estat de conservació és bo. Es tracta d'una paret de formigó amb una xicoteta comporta en la seua part més pròxima al marge esquerre."