Organismes

Portals

Patrimoni cultural

Patrimoni cultural

Búnquer

A més dels seus indubtables valors naturals, el P.N.M. del Clot de Galvany presenta un important i singular patrimoni cultural que complementa els seus recursos paisatgístics, de flora i fauna, fent de la visita d'este espai protegit una experiència única i una ocasió per a acostar-se al coneixement de la naturalesa i de la nostra història.

 

-Instal·lacions militars de la Guerra Civil:

 

La proximitat del Clot de Galvany al litoral i la seua situació a l'accés Sud de la capital provincial, Alacant, i a l'últim reducte del govern republicà durant la Guerra civil, va convertir al paratge en un lloc estratègic per a la defensa enfront dels atacs del ban contrari, la qual cosa va portar a la construcció d'un complex sistema defensiu de búnkers, ubicacions d'artilleria i trinxeres que encara hui poden contemplar-se gràcies a les actuacions de reconstrucció i consolidació de bona part d'estes estructures militars dutes a terme per l'Ajuntament d'Elx.

 

-Jaciments arqueològics:

 

La història de l'ocupació i ús dels recursos del paratge és tan antiga com la pròpia Humanitat, per la qual cosa el paratge alberga jaciments arqueològics de l'edat del Bronze i d'època romana. Un dels jaciments datat en l'ocupació romana, ha sigut sotmés a treballs d'excavació permetent descobrir una xicoteta finca que va ser ocupada per un natiu iber romanitzat que vivia del cultiu i dels recursos que li oferien la muntanya, l'aiguamoll i el mar junt amb el que vivia.