Organismes

Portals

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Duc (foto: Carlos Pache)

 

Rata penada de ferradura gran (foto: Miguel Á. Monsalve)

La fauna que habita aquest espai protegit també té un especial interés, i és una de les principals raons que en justifiquen la protecció. En l'àmbit del paratge habita una gran varietat d'aus; als tallats i barrancs estan presents grans rapaces com el duc (Bubo bubo) i l'àguila de panxa blanca (Hieraaetus fasciatus), o altres espècies rupícoles com la gralla de bec roig (Pyrrhocorax pyrrhocorax), la merla blava (Monticola solitarius) i el còlit ros (Oenanthe hispanica).

 

Als ecosistemes forestals i a les zones més obertes és possible observar l'àguila serpera (Circaetus gallicus), l'esparver (Accipiter nisus), el formiguer (Jynx torquilla) o la perdiu (Alectoris rufa).

 

A les coves i abrics presents a la zona hi ha diverses espècies de quiròpters incloses com a vulnerables en el Catàleg valencià d'espècies de fauna amenaçades com són la rata penada de ferradura mediterrània (Rhinolophus euryale), la rata penada de taca blanca (Myotis blythii), la rata penada de musell llarg (Myotis myotis) i la rata penada de ferradura gran (Rhinolophus ferrumequinum).

 

El grup dels amfibis i rèptils està representat per espècies de gran interés com l'ofegabous (Pleurodeles walt), la granota (Rana perezi), el gripau (Bufo bufo), el fardatxo (Lacerta lepida), la tortuga de rierol (Mauremys leprosa) i la serp verda (Malpolon monspessulanus).