Organismes

Portals

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Falcó peregría (foto: Luis Fidel Sarmiento)

 

Gripau

En relació amb la fauna, els escarpats penya-segats constitueixen un mitjà favorable per a l'assentament de rapaces d'alt valor ecològic, com l'àguila de panxa blanca (Hieraaetus fasciatus), l'àguila reial (Aquila chrysaetos) i el falcó pelegrí (Falco peregrinus).

 

Pertanyents al grup dels amfibis i rèptils, trobem al paratge espècies de gran interés com el fardatxo (Lacerta lepida), la serp verda (Malpolon monspessulanus), l'escurçó ibèric (Vipera latasti), la granota comuna (Rana perezi), el gripau (Bufo bufo) i l'ofegabous (Pleurodeles walti), i és aquesta última espècie la de major interés conservacionista, en ser l'únic urodel de la Comunitat Valenciana que es troba en regressió a cauda de la degradació del seu hàbitat.

 

Entre els mamífers, un grup que es troba molt ben representat és els dels rosegadors, amb algunes espècies incloses en el Catàleg valencià d'espècies de fauna amenaçades, com la musaranya comuna (Crocidura russula), la musaranya nana (Suncus etruscus) i l'eriçó comú (Erinaceus europaeus). Finalment, recalcar la important presència de quiròpters, propiciada per l'abundància de coves i buits, com són la rata penada comuna (Pipistrellus pipistrellus) i altres espècies com la rata penada de ferradura gran (Rhinolopus ferrumequinum) i la rata penada de cova (Miniopterus schreibersii).

 

Cal fer especial menció, a més, que l'àmbit del paratge és la zona de campeig de les rates penades de la cova dels Mosseguellos de Vallada, declarada reserva de fauna silvestre de la Comunitat Valenciana, i situada molt pròxima a aquest espai.