Organismes

Portals

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Esquirol

 

Fardatxo (foto: Vicente Sancho)

Respecte a la fauna, mereix destacar-se la presència de les espècies següents protegides pel Decret 32/2004, de 27 de febrer, del Consell, pel qual es crea i regula el Catàleg valencià d'espècies de fauna amenaçades, i s'estableixen categories i normes per a la seua protecció.

 


Entre l'herpetofauna figuren cinc espècies protegides: la granota (Rana perezi) i el gripau comú (Bufo bufo), el fardatxo (Lacerta lepida) i la colobra bastarda (Malpolon monspessulanus). Entre les espècies d'aus protegides es troben l'alosa (Alauda arvensis), el gaig (Garrulus glandarius) i el cruixidell (Miliaria calandra). L'àguila de panxa blanca (Hieraaetus fasciatus) té la consideració de vulnerable.

 


Entre els mamífers protegits hi figuren la rata d'aigua (Arvicola sapidus), la musaranya comuna (Crocidura russula), la fagina (Martes foina), el teixó (Meles meles), la mostela (Mustela nivalis) i l'esquirol (Sciurus vulgaris). A més d'aquestes podem trobar al paratge un ampli ventall d'espècies, majoritàriament d'aus, que resultaria massa extens enumerar ací.