Organismes

Portals

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Rabosa

 

Busquereta de casquet

Quant a la fauna, és la pròpia de les formacions de pineda, trobem espècies de mamífers com la rabosa (Vulpes vulpes), els eriçons comú i nord-africà (Erinaceus europaeus i Aethechinus algirus), la fagina (Martes foina), el porc senglar i rates penades dels gèneres Myotis sp. i Pipistrellus. Quant a l’herpetofauna, cal destacar la presència del gripau comú (Bufo bufo), el gripau corredor (Bufo calamita), el tòtil (Alytes obstetricans), el gripauet (Pelodytes punctatus), el fardatxo (Lacerta lepida) i ofidis com la colobra de ferradura (Coluber hippocrepis), la colobra escalonada (Elaphe scalaris) i la serp d’aigua (Natrix maura).

 


L’avifauna és el grup faunístic millor representat en el paratge, trobem sobretot les espècies típicament associades a les formacions de pineda i matoll.

 

Així, per no fer massa extensa l’enumeració, mereix destacar-se la presència de la busquereta de casquet (Sylvia atricapilla), capnegra (Sylvia melanocephala) i cuallarga (S. undata); la cua-roja fumada (Phoenicurus ochuros), la mallerenga carbonera (Parus major), la marellenga blava (Parus caeruleus) i la cadernera (Carduelis carduelis). Les rapaces es troben representades pel xoriguer (Falco tinnuculus), el xot (Otus scops) i, esporàdicament, per l’àguila de panxa blanca (Hieraetus fasciatus), l’aligot (Buteo buteo) i l’esparver vulgar (Accipiter nisus).

 

En els cursos d’aigua del barranc del Gallec i el de l’Horteta es pot albirar la polla d’aigua (Gallinula chloropus), la xitxarra de canyar (Acrocephalus scirpaceus), el blauet (Alcedo athis) i de forma esporàdica aus de pas cap a l’Albufera, com l’agró blau (Ardea cinerea) i l’esplugabous (Bubulcus ibis). A l’estiu destaca la colorista presència de l’abellerol (Merops apiaster).