Organismes

Portals

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Cabra salvatge (foto: Tasio)

 

Soliguer (foto: Ayuntamiento Torrent)

Quant a la fauna, mereix sens dubte destacar-se la presència de la cabra salvatge (Capra pyrenaica), la qual podem observar sovint als penyals o baixant a abeurar al riu.

 

En l’àmbit del paratge podem trobar una àmplia varietat d’espècies, diverses de les quals tenen la categoria de protegides segons la normativa autonòmica i estatal vigent respecte d’espècies de fauna amenaçades.

 

Entre l’herpetofauna destaca la presència de la granota i el gripau comú, el fardatxo, la colobra bastarda, l’ofegabous i la tortuga d’aigua ibèrica. Entre les espècies d’aus destaca la presència de les espècies següents: l'àguila de panxa blanca, el duc, l’astor, l’esparver vulgar, la siseta vulgar, la falcia de panxa blanca, el raspinell comú, el falconet, el xoriguer, el formiguer, l’abellerol, la merla blava i l’oriol, a més de l’alosa comuna i el gaig.

 

Entre els mamífers destaca la presència, a més de la ja esmentada cabra salvatge, d’espècies com el gat salvatge, la llebre, la rabosa, el porc senglar, la fagina i l’esquirol.