Organismes

Portals

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Palput (foto: ayuntamiento Ontinyent)

 

Pit-roig (foto: Ayuntamiento Ontinyent)

La fauna que habita a l'espai té un especial interés, de fet, constitueix una de les principals raons per a la protecció d'aquest. Els barrancs existents a la zona constitueixen un important refugi per a moltes espècies.

 

La seua morfologia ofereix condicions ideals per a la nidificació d'espècies d'interés, entre aquestes algunes rapaces. L'ornitofauna és el millor indicador de la qualitat ambiental d'aquesta zona.

 

Algunes de les espècies d'avifauna existents estan incloses en el Catàleg valencià d'espècies amenaçades de fauna, com és el cas del Bubo bubo i Falco peregrinus.

 

Altres aus protegides són Aegithalos caudatus, Apus apus, Athene noctua, Certhia brachydactyla, Hirundo rustica, Erithacus rubecula, Lanius senator, Luscinia megarhynchos, Oriolus oriolus, Otus scops, Parus ater, Parus major, Tyto alba i Upupa epops.

 

A més de la bona representació d'aus, es presenten altres espècies protegides com certs amfibis (Bufo bufo o Alytes obstetricans), mamífers (Crocidura russula, Erinaceus europaeus, Suncus etruscus) i rèptils (Blanus cinereus, Elaphe scalaris, Malpolon monspessulanus, Podarcis hispanica i Tarentola mauritanica).