Organismes

Portals

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Llebre (foto: Carlos Pache)

 

Fardatxo (foto: Vicente Sancho)

En les zones de dunes i platges, els invertebrats, i els rèptils i aus, són els grups millor representats. D'este tipus de fauna destaquen la Sargantana colirroja (Acanthodactylus erythrurus) i els Escarabats (Coleòpters) .

Entre la fauna forestal, a més de les aus, destaca la presència de micromamífers com els ratolins de camp o les musaranyes, i mamífers de major port com a conills i llebres, i el rabosot, el mamífer predador per excel·lència en el paratge. Entre les espècies que podríem destacar en este tipus d'ambient, cal mencionar el Xiulet real (Picus viridis) i Liró careto (Eliomys quercinus) .

Entre la fauna que sol ocupar el saladar, podem destacar l'especial presència de rèptils, encara que també campegen en estos terrenys multitud d'aus i mamífers que busquen, principalment la font d'aliments que representa l'abundància d'invertebrats que pul·lulen entre el matoll halòfil. Com a espècies representatives destaquen el Fardatxo ocel·lat (Lacerta lepida) i les Aranyes tigre (Argiope spp.) .

Les tolles del Clot, donada l'estacionalitat de la presència d'aigua, no tenen la presència de peixos, per la qual cosa adquirixen un protagonisme especial l'existència d'un gran nombre d'espècies d'aus i invertebrats aquàtics. A pesar de la reduïda grandària de l'aiguamoll, destaca per la seua espectacular capacitat per a albergar una gran varietat d'espècies d'aus aquàtiques característica dels nostres aiguamolls, dotant-lo d'un enorme atractiu per als aficionats a l'ornitologia. Ha de mencionar-se a la Rosseta (Marmaronetta angustirostris) i a les Libèl·lules (Odonatos) .

Finalment, en les zones de terrasses de cultiu, donada la presència d'activitat humana, habiten espècies habituades a conviure amb ella. Comú és la presència en estes zones del Mussol (Athene noctua) i l'Eriço europeu occidental (Erinaceus europaeus) .