Organismes

Portals

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Agró blau (foto: Tasio)

 

Esplugabous (foto: Tasio

L'Estany constitueix un refugi excepcional per a la fauna, especialment per a les aus, on troben un oasi on descansar durant les migracions a l'hivern, alimentar-se i niar. Forma part del Catàleg de zones humides de la Comunitat Valenciana des de l'any 2002 i està inclòs en la Proposta de llocs d'interés comunitari (LIC) de la xarxa Natura 2000.

 

Malauradament, actualment es troben desapareguts de l'Estany peixos com el samaruc (Valencia hispanica) o el fartet (Aphanius iberus), espècies endèmiques de la Comunitat Valenciana, i són les llises (Chelon labrosus), les carpes (Cyprinus carpio) i anguiles (Anguilla anguilla) les espècies més comunes.

 

Les aus conformen el grup faunístic més atractiu del paratge. Agrons blaus (Ardea cinerea), esplugabous (Bubuculus ibis), collverds (Anas pltatyrhynchos) o les polles d'aigua, són algunes de les espècies fàcilment observables. Amb més dificultat podem arribar a veure el blauet, posat en alguna canya propera a l'aigua des de la qual puga cabussar-se a la cerca alguna gambúsia (Gambusia holbrooki) o altres peixos petits.