Organismes

Portals

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Geneta (foto: Carlos Pache)

 

Gripau corredor (foto: Vicente Sancho)

La diversitat paisatgística existent al paratge, amb presència d'àrees forestals, ambients fluvials lligats als barrancs de la Vall i Torrosselles, i vessants amb matolls, juntament amb la relativament moderada pressió antròpica, ha afavorit la presència d'una variada fauna.

 

Destaca la presència de mamífers carnívors, com el gat salvatge (Felis silvestris), la geneta (Genetta genetta) o la fagina (Martes foina) i els quiròpters, que ronden per l'àmbit del paratge procedents de la pròxima cova Obscura, un dels refugis d'aquestes espècies de major importància a la Comunitat Valenciana.

 

L'ombria dels barrancs representa un hàbitat idoni per a xicotetes rapaces, com l'esparver vulgar (Accipiter nisus) i el xot (Otus scops), mentre que en l'ecosistema de matoll abunden les espècies pertanyents a la família sylviidae, com busqueretes i mosquiters, i a les zones més pròximes als cursos d'aigua, els rossinyols.

 

Els barrancs de la Vall i Torrosselles conserven, fins i tot a l'estiu, tolls molt atractius per a amfibis com el gripau comú (Bufo bufo), el gripau corredor (Bufo calamita) i tòtil (Alytes obstetricans), la granota comuna (Rana perezi) i fins i tota la salamandra (Pleurodeles waltl). Entre els rèptils, espècies protegides, com el fardatxo (Lacerta lepida) o la serp verda (Malpolon monspessulanus) estan també presents en l'espai protegit.