Organismes

Portals

Com arribar-hi

Com arribar-hi

La principal via d'accés al Paratge Natural Municipal des del nucli urbà de Sant Mateu és a través de la carretera CV-130, que unix esta població amb la de Tírig. Des d'esta carretera partixen, a la dreta en sentit Tírig, diversos camins que arriben fins als sectors occidentals espai protegit, encara que el principal és el que seguix l'Assagador o cordell de la Quatremitjana. L'accés a la zona oriental del paratge (partida Mas de na Ferreres), és a través del camí del Bustal.

  • L'Assagador de la Quatremitjana part de la CV-130 a l'altura del punt quilomètric 3, just on es troba el descansador de la via pecuària conegut com el Pati de la Bassa. La longitud d'esta pista des de la carretera CV-130 fins al límit del Paratge és de 2.700 m., dels quals estan asfaltats la pràctica totalitat, a excepció dels últims 100 m. La seua amplària en este tram és d'uns 4 m. La pista continua, sense asfaltar, ascendint per la muntanya i travessant l'estret que separa els dos sectors de l'espai fins a arribar a la partida del Racó dels Umberts, bifurcant-se a continuació en dos ramals: el primer, cap a l'oest, arriba fins Mes de la Roca, molt pròxim al límit nord-oest del Paratge (sector del Racó del Frare) ; el segon, cap a l'est, arriba fins Mes d'en Coll, en les proximitats del terme de Xert.
  • El camí del Bustal part de la CV-130 a l'altura del punt quilomètric 1; després de 500 m. cal prendre el ramal de l'esquerra (deixant a la dreta la bugada del Povet) . A continuació es prosseguix per esta pista 1.800 m. més (fent un total de 2.300 m.) fins a arribar a una granja, en la que hi ha unes bifurcacions del camí que rodegen la nau, amb entrada i eixida. A partir d'este punt el camí s'estretix considerablement discorrent paral·lel al barranc del Salt durant 550 m., fins que es talla, continuant després fins al Paratge una senda que forma part d'una variant del PR-CV 212.