Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Vsita general

El Paratge Natural Municipal Barranco de la Hoz es troba inclòs en la seua totalitat dins del Lloc d'Importància Comunitària (LIC) Serra d'Enguera, formant part, per tant, de la Xarxa Natura 2000. Es tracta d'una extensa zona muntanyosa ocupada per matolls i fragments de formacions forestals de gran interés per a la fauna silvestre pel seu caràcter d'encreuament entre diferents territoris. Destaca també en l'espai la presència de la microreserva de flora denominada 'El Chorrillo'.

El Paratge, ubicat al sector meridional del terme municipal d'Enguera, està conformat per una xarxa de profunds barrancs, formada per l'acció erosiva sobre els materials calcaris mesozoics de la serra d'Enguera. Estos relleus corresponen amb els últims contraforts meridionals del Sistema Ibèric.

La vall del Cànyoles, del que és tributari el Barranco la Falç, marca el límit meridional de la serralada en territori valencià, més enllà del qual trobem ja els primers relleus del prebètic. Com s'indica, es tracta d'una orografia conformada pels processos erosius sobre materials calcaris mesozoics corresponents a la vora sud de la plataforma tabular del Caroche-sierra d'Enguera. Els llits discorren profundament encaixats, entre vertiginoses parets de roca, originant un paisatge de gran espectacularitat i bellesa, en el que destaquen com a fites rellevants el Turó de Sancho i la Ventana de la Hoz.