Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

 Vista general

El Paratge Natural Municipal Villingordo es localitza en el terme municipal de Siete Aguas, en la comarca de la Foia de Bunyol-Chiva i compta amb una extensió de 359,95 ha.

Este enclavament limita al nord amb el camí d'la Rebolleda a Siete Aguas, al sud amb el municipi de Bunyol i a l'est amb altres enclavaments paisatgístics com la Carabasseta o la Lloma del Capador. Els límits del Paratge estan dins de la muntanya pública Malacara.

Geogràficament l'àmbit del paratge es correspon amb la conca vessant de la Rambla del Fresnal, situada en la capçalera del Riu Millars, esta s'obri pas entre la Serra de Malacara per a desaiguar els escolaments procedents del Pla d'la Rebolleda (Requena) i els vessants vessants de la Serra de Teix, Munte't i Malacara.

Es tracta d'un terreny forestal amb vessants de pendent acusada pertanyents a la Serra de Malacara, que estan separades en dos blocs a un costat i a l'altre de la rambla. El pas discontinu d'aigua ha mantingut el traçat del llit a pesar de l'espenta patit gradualment durant el període d'elevació de la muntanya.

El paratge conforma una unitat de paisatge formada per la massa de la pineda que dividix la rambla del fresnal, amb els seus vessants i meandres. L'aïllament del lloc que només es pot recórrer per sendes aïllats i la presència de bosc arbratge augmenten considerablement el mer valor del paisatge.