Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

 Vista general Arboreto

El PNM Els Rodanes està situat a Vilamarxant, municipi que pertany a la comarca Camp del Túria. Es localitza en la Muntanya 'Les Rodanes', i està format per quatre contraforts denominades, La Rodana Gran (345 m) , Rodana del Pic (321 m.) , Rodana Terrosa (227 m.) i Rodana de l'Or (297 m) .

El PNM presenta un elevat valor natural, podent ser catalogat com a singularitat litològica per presentar litologies silícies d'arenoses, conegudes com 'rodeno' i que tan escasses són en la resta de la Comunitat Valenciana.

A més de l'elevat valor ecològic i natural dels Rodanes en si, en elles es pot disfrutar d'instal·lacions educacionals com ara La Senda adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, la Bassa Barreta i l'Arboreto amb Rocall que corresponen a l'objectiu de la posada en valor d'este recurs tan important en el municipi.

La singularitat que presenta este paratge és la seua adaptabilitat al mig.

  • La Bassa Barreta i el Corral és un lloc emblemàtic molt estimat pels veïns del municipi ja que representa un testimoni dels usos tradicionals que ha tingut els Rodanes, el pasturatge extensiu d'animals de llana. Està situat en la capçalera del Barranc de la Muntxolina, i constituïx l'única massa d'aigua permanent de la muntanya.
  • L'Arboreto, Rocall i senda adaptada. L'Arboreto amb rocall és un equipament ubicat en el Paratge que té com a objecte representar una part de la gran varietat d'ecosistemes que es poden trobar a la Comunitat Valenciana, en un lloc accessible per als visitants. Al llarg del recorregut es disposa d'unes sengles de vianants i una senda adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.