Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

 Vista del paratge

El Paratge Natural Municipal 'Serra de Quatretonda', s'estén per la part nord del terme municipal d'esta població. La superfície total del Paratge és de 1676,28 ha.

Des del punt de vista geogràfic pertany a l'extrem nord oriental de la Serra Grossa, una serralada d'uns 60 km de longitud que s'estén des de la població de la Font de la Figuera, al sud-oest, fins al poble de Pinet, al nord-est, i que fa de barrera natural entre les comarques de la Costanera, en el vessant nord i la Vall d'Albaida, en el vessant sud.

L'altitud mitjana se situa entre els 400 i els 440 metres sobre el nivell del mar, arribant la seua altitud màxima en el denominat Alt de l'Hedra, de 672 metres d'altitud.

La Serra de Quatretonda, amb la seua orografia abrupta, on s'alternen les llomes, els barrancs i els penya-segats, constituïx un entorn paisatgístic de gran bellesa i valor. Cal afegir a més els resultats dels processos càrstics que han donat lloc a multitud de coves, avencs, engolidors i dolinas.

Elements paisatgístics com el Buscarró, la Penya la Mola, el Xim, Els Escudellers, el Castell de Quirella o el Frare del Barranc Fons, constituïxen fites paisatgístiques de referència tant per als habitants com per als visitants d'estes terres.

La xarxa hidrogràfica està constituïda per la Rambla i el Barranc de l'Escurçonera, de fons empedrat i quasi sempre secs, i que drenen de sud a nord el Riu Barxeta.