Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

 Vista general

El paratge natural 'Penyes Albes' està format per terrenys forestals de Montitxelvo i Terrateig que es corresponen en gran part amb els Montes d'Utilitat Pública 'La Sierra', situats al sud d'ambdós termes. Té una superfície de 347,42 hectàrees.

Des del punt de vista del relleu i la complexitat topogràfica, el paratge té una alta qualitat paisatgística, es caracteritza per l'abrupte de les muntanyes (amb pendents superiors al 30%) , fonamentalment en el terreny més meridional on es donen les majors altures en 'Penyes Albes' que formen part de gran anticlinal prebètic format per les serres del Benicadell i Ador i també en la 'Penya Llarga'.

La zona també té un alt valor botànic amb flora endèmica rara o amenaçada trobant-se espècies com l'alborç, el fleix, la murta, el tomillo... A pesar dels incendis ocorreguts, s'està donant regeneració natural de pi i de carrasca.

Es tracta d'un destí d'interés per al turisme rural, per a la realització d'activitats i esports a l'aire lliure com a senderisme, bicicleta de muntanya etc i es tracta d'una zona amb excel·lents aptituds per a l'escampament de la població, per a passejar, descansar o contemplar el paisatge.