Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Vista general

El Paratge Natural Municipal 'Font del Baladre-Fontanars-Riu d'Agres' es troba ubicat en el nucli central del terme municipal de Muro, travessant de forma transversal gran part del municipi. Este espai comprén una superfície de 15,31 ha.

Este enclavament es troba situat en un tram del riu Agres, afluent del riu Serpis, als peus de la Serra de Mariola. Constituïx un exemple d'ecosistema típic de ribera, amb flora i fauna característiques. Té aigües permanents durant tot l'any, que a causa de la seua procedència tenen molt bona qualitat, d'ací el bon estat de conservació dels ecosistemes dolç-aqüícoles.

Pel que fa al paisatge, des de diversos punts del paratge s'observen magnífiques panoràmiques dels contraforts de la veïna Serra Mariola, amb impressionants tallats de gran altura i bellesa, entre els que destaca la vista del Montcabrer, pic emblemàtic en tota la comarca.

'Font del Baladre-Fontanars-Riu d'Agres' constituïx un espai natural molt apreciat pels habitants de Muro com a lloc d'oci i escampament. Paral·lel al llit del riu hi ha una senda que ho recorre en tota la seua longitud des de l'àrea de descans de la Font del Baladre.