Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Panoràmica

'La Pilarica - Serra de Callosa' és un espai natural de prop de 150 Hectàrees de muntanya protegit davall la figura de Paratge Natural Municipal. La Serra de Callosa és una escarpada mola calcària que s'eleva en el si d'un pla al·luvial convertint-se així en una fita paisatgística per a la comarca del Davall Segura.

La seua abrupta orografia, la naturalesa dels seus materials rocosos, l'aridesa del clima i una situació geogràfica molt pròxima al mar, fan d'ella un espai natural capaç d'albergar valors ambientals de gran singularitat. A més, en l'àmbit del paratge s'inclouen elements patrimonials d'alt valor arqueològic.

El Paratge Natural de la Serra de Callosa compta amb dos àrees recreatives perfectament equipades per a disfrutar de l'incomparable marc natural en què s'emplacen: L'Àrea recreativa de 'La Pilarica' i l'Àrea recreativa de 'La Cova Ahumada'. Ambdós disposen de pàrquing, neteges, paelleros, fonts , taules , zona de jocs infantils, sendes interpretatives i zones adaptades per a discapacitats.