Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Vista paratge

Este Paratge Natural Municipal, reconegut com a tal des de 2005 i localitzat en el municipi de Castell de Castells, està situat en l'àmbit de la Serra de la Serrella. És perquè un territori que destaca per la seua accidentada orografia, amb muntanyes que aconseguixen altituds majors de 1300 metres. La major part del Paratge presenta vessants de pendents accentuades, i disectadas per xicotets barrancs. La zona de penyals i murs d'afusellament es caracteritza per un relleu molt escarpat, amb la presència de nombroses crestes.

Es destaca per això la peculiaritat morfològica que personalitza el paisatge, i és per tant el senyal d'este meravellós enclavament. El més representatiu de la morfologia del lloc és la presència de 'Els Arcs', un monument en plena naturalesa que dóna nom al paratge. Es tracta de dos arcs naturals de roca, amb alt interés geològic.

A més, l'espai apareix emmarcat per impressionants muntanyes, entre les que destaca la majestuosa Peña del Castellet, amb més de mil metres d'altura, en la cima de la qual es conserven les restes d'un castell musulmà.