Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

 

Vista general

La Muntanya Pereroles és una àmplia pineda amb diferents i atractives rutes. El Paratge se situa en la zona tabular del Maestrat, que es distingix per una estructura amb àmplies ondulacions per plegaments de gran ràdio que originen, com a relleu característic, la presència de queixals (xicotets altiplans formades a costa de nivells resistents a l'erosió) disposades horitzontalment.

El paratge està situat sobre les vessants de la Serra de Sant Marc, entre els 970 i 1250 metres d'altitud, localitzant-se les cotes superiors a 1200 metres en l'extrem sud i el nord-oest del paratge. El Paratge Natural Municipal té una superfície de 360,67 hectàrees.

Les principals formacions vegetals del paratge, és a dir les pinedes de pinassa (Pinus nigra) , són formacions d'interés prioritari en l'àmbit europeu.

L'ornitofauna és molt abundant i inclou diverses espècies que requerixen mesures de protecció i conservació pel grau d'amenaça a què estan sotmeses, bé en l'àmbit autonòmic, bé en l'internacional. S'indica que de les 104 espècies registrades en esta zona, prop del 20 % presenten algun grau d'amenaça.