Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Vista Navajo del Pozo Junco

El Paratge Natural Municipal 'El Pozo Junco', es troba situat en l'extrem occidental del terme municipal d'El Toro. En concret, el paratge se situa en l'altiplà que existix entre els Puntals de Vinyes i Miralverde, i l'Ombria de Pasqua. El relleu d'este enclavament està marcat per formes aplanades en zones d'elevada altitud, entorn dels 1600 m.

El principal camí d'accés a este paratge, aprofita, l'orografia del terreny i discorre precisament pel fons del barranc d'El Toro.

El paisatge és un dels recursos naturals més apreciats del Paratge i el seu entorn, caracteritzant-se de manera global per una elevada naturalitat i pel domini de la savina rèptil. La presència de les comes o navajos, disseminats per l'espai protegit, suposa un dels elements més singulars i distingits del Paratge, i així mateix establixen una de les unitats paisatgístiques que atorguen un valor més gran a este entorn, tant pel grau de conservació de les mateixes com pel contrast visual d'estes zones humides amb el sabinar.