Denominació Específica Begudes Espirituoses Tradicionals d'Alacant

C/ Monges, 6
03002 Alacant
Tel: 638 978 359
crde-beta@crde-beta.com
www.crde-beta.com
www.licoresdealicante.com

President: JOSÉ ESCOBAR SALAS
Vicepresident: SANTIAGO LIMIÑANA ESPLÁ
Secretari: SANTIAGO LIMIÑANA ESPLÁ

 

ZONA DE PRODUCCIÓ EMPARADA

Zona de producció: província d'Alacant

 

DADES TÈCNIQUES

Nombre d'elaboradors inscrits:

  • Aperitiu café d'Alcoi: 3
  • Tomaní alacantí: 3
  • Herber de la serra de Mariola: 5
  • Anís Paloma de Monforte del Cid: 3
  • Total 5: Destilerías Monforte del Cid S.L., José Ramón Ferre Silvestre, Licores Sinc S.A., Limiñana y Botella S.L.B i Salas y Sirvent SL

Nombre de contraetiquetes/botella

  • Aperitiu café d'Alcoi: 368.000
  • Herber de la serra de Mariola: 85.000
  • Tomaní alacantí: 130.000
  • Anís Paloma de Monforte del Cid: 510.000
  • Total: 1.093.000

Producció emparada (Hl)

  • Aperitiu café d'Alcoi: 4.416,67 Hl
  • Herber de la serra de Mariola: 312,37 Hl 
  • Tomaní alacantí: 1.183,43 Hl 
  • Anís Paloma de Monforte del Cid: 4.442,97 Hl 
  • Total: 10.355,44 Hl

Valor econòmic de la producció acondicionada (€):

  • 8.845.956,00 € 

Destinació producció (€):

  • Mercat interior: 8.833.246,80 € 
  • Mercat UE: 12.709,20 €

 

ALTRES DADES D'INTERÉS

Aperitiu café d'Alcoi: l'aperitiu café d'Alcoi és la beguda espirituosa obtinguda per maceració de café arabica de torrat natural en alcohol neutre d'origen agrícola amb un grau alcohòlic comprés entre el 15% i el 25% en volum amb una coloració bruna.

Tomaní alacantí: el tomaní alacantí és el licor obtingut per destil·lació de la flor i el peduncle de la planta de tomaní en alcohol neutre d'origen agrícola, amb un grau alcohòlic comprés entre el 25% i el 35% en volum, amb un contingut mínim en sucres de 100 grams per litre, expressat en sucre invertit, i amb una coloració que pot ser transparent o bruna.

Herber de la serra de Mariola: herber de la serra de Mariola és la beguda espirituosa anisada obtinguda per destil·lació i/o maceració de plantes recol·lectadas a la zona de la serra de Mariola, que pertany a la província d'Alacant, amb alcohol neutre d'origen agrícola i amb un grau alcohòlic comprés entre el 22% i el 40%, amb una coloració que pot ser transparent o variar del groc-verd clar al rogenc.

Anís Paloma de Monforte del Cid: l'anís paloma de Monforte del Cid és l'anís obtingut per destil·lació de matafaluga (Pimpinella anisum L.) i/o anís estrellat, obtingut de la badiana (Illicium verum), en alcohol neutre d'origen agrícola amb un grau alcohòlic comprés entre el 40 i el 55% en volum. El contingut màxim de sucre per litre de producte acabat serà de 50 grams per litre.