Detalle Notícia

« Ves enrere

¿Hay casos particulares o excepciones en la asignación de los NIMA?

¿Hay casos particulares o excepciones en la asignación de los NIMA?

En determinats casos en què una activitat no va associada necessàriament a un centre productiu físic permanent, és necessari actuar de manera particular en l'assignació dels NIMA. Els casos principals i els criteris que s'ha de seguir són els següents:

  • Obres

Les activitats de construcció i/o demolició, generalment tenen un caràcter temporal i itinerant de manera que una empresa dedicada a esta activitat pot generar residus a diferents localitzacions on realitza la seua activitat. Les esmentades empreses reben la consideració de "posseïdor de residus".

El criteri adoptat per a estos casos és assignar un NIMA per a cada NIF per província. D'esta manera les empreses dedicades a este tipus d'activitat tindran una NIMA associat a totes les obres que realitzen a cada província, així disposaran d'un NIMA per a València, un altre per a Castelló i un altre per a Alacant.

  • Transportistes

L'assignació dels NIMA a empreses de transport (sense assumir-ne la titularitat) tenen la particularitat que la seua activitat (el transport) no es realitza en un centre físic sinó que és itinerant. Per este motiu en estos casos se seguix el criteri que la comunicació vaja lligada al NIMA que està en l'adreça de la raó social.