Visualització de contingut web

Qui som

El Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Comunitat Valenciana va ser creat en 2005 per la Generalitat Valenciana per a impulsar iniciatives i projectes d'investigació, desenvolupament i innovació I+D+I dels sectors forestal i de conservació de la flora silvestre.

Amb aquest fi el CIEF gestiona línies de treball adreçades a resoldre problemes directament relacionats amb la gestió dels sistemes forestals i la conservació de la flora silvestre, promovent la cooperació amb universitats, centres d'investigació i centres tecnològics, mitjançant de convenis de col·laboració i altres mesures de foment d'I+D+I. Per tot això, el CIEF actua com a centre de recursos i suport tècnic a projectes d'investigació, però també com a node de comunicació i transferència de coneixements en matèria de gestió del medi natural. A més, té una llarga experiència en projectes de col·laboració tant a nivell regional i nacional, com a nivell europeu. Dins d'aquest últim tipus són especialment destacables el Life Renaix El Bosc i els projectes Interreg Ripidurable, Genmedoc i Semclimed. Un dels principals resultats d'aquests dos últims, dels quals el CIEF va ser cap de fila, ha sigut la creació i la posada en marxa de GENMEDA, que és una xarxa internacional de bancs de llavors i centres de conservació de recursos genètics de la Flora Mediterrània.

Pel que fa a l'organització interna, el CIEF és un centre consolidat de conservació de flora que integra l'equip de conservació i producció d'espècies de flora valenciana rara, endèmica i amenaçada, la unitat de catalogació i gestió d'arbratge monumental i el Banc de Llavors Forestals, els equipaments del qual van servir precisament de base per a l'inici de les activitats del CIEF. En aquest sentit, el Banc de llavors forestals va ser creat en 1994 per a donar suport a un ambiciós pla de reforestació, elaborat després un període de grans incendis forestals, però amb el temps se va anar ampliant, incorporant noves col·leccions de llavors, parts de planta i horts de plantes vives d'espècies dels hàbitats naturals més representatius del territori valencià.

En l'actualitat el CIEF disposa d'unes instal·lacions que ocupen una superfície d'unes 10 hectàrees en què es disposa d'oficines, laboratoris preparats per a l'experimentació i avaluació de lots de llavors, cambres de cultiu, grans cambres frigorífiques per a la conservació de materials de reproducció, hivernacles i tallers per al tractament i neteja de fruits i llavors.

Direcció

Av. Comarques del País València, 114 - 46930 Quart de Poblet, València - Espanya
Tel: +34 963 869 600

Com arribar-hi

Ruta amb GOOGLE MAPS


Fes la teua ruta amb GOOGLE MAPS