« Ves enrere

C.R.D.O.P. Oli de la Comunitat Valenciana

C.R.D.O.P. Oli de la Comunitat Valenciana

C/ Sagunt, núm. 39, baix
12400 Segorbe (Castelló)
Tel: 964 713 812 Fax: 964 713 812

info@aceitevalencia.com
www.aceitevalencia.com

 

 

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida "Oli de la Comunitat Valenciana" (CRDOP Oli de la Comunitat Valenciana) naix amb la finalitat de mantindre al mercat informat de les particularitats i bondats dels olis produïts a la Comunitat Valenciana i de garantir una oferta adequada a la demanda específica.

Entre els seus objectius es troben:

  • Promocionar els olis de la Comunitat Valenciana.
  • Obtindre una competència tècnica sobre la base de quatre pilars fonamentals: confidencialitat, rigorositat, imparcialitat i independència.
  • Oferir un servei d'alta qualitat al client que implique, a més d'una certificació de producte, incentivar la millora dels seus propis processos i el valor afegit en la comercialització dels productes.
  • Transmetre les noves necessitats del mercat cap al sector oleícola.

A la Comunitat Valenciana es cultiven varietats autòctones que no existeixen en cap altre lloc, la qual cosa fa que els seus olis siguen únics. Aquestes varietats es denominen Blanqueta, Serrana d'Espadà, Villalonga, Farga i Morruda.

Aquesta distribució varietal procedeix del llegat històric de les diferents cultures presents en la península al llarg dels segles i ha aportat al paisatge de la Comunitat nombrosos exemplars d'oliveres mil.lenàries. Es tracta d'un cultiu tradicional en abancalaments de pedra seca que actuen com un eficaç agent enfront de l'erosió i que determinen el paisatge del litoral mediterrani.

Des del punt de vista organolèptic, l'oli de la D.O.P. Oli de la Comunitat Valenciana queda enquadrat entre les de major gamma i variavilitat aromàtica, destacant el seu perfecte equilibri entre el nivell de frutat i la intensitat d'amargor i picant.

En la caracterització organolèptica de l'oli d'oliva verge extra s'empren, de forma habitual esments que descriuen la sensació de Frutat: Poma, ametla, kivi, figa, tomaca o plàtan, els esments florals també són habituals.

El mar mediterrani procura les condicions ambientals homòlogues així com una homogeneïtat en l'ecología olivícola de tota l'àrea geogràfica delimitada per aquesta denominació d'origen protegida.

La zon de producció i elaboració de l'oli engloba les subzones del Maestrat, Plana Alta-Alcalaten, Serres d'Espadà i Calderona, Serranies del Túria-Ribera del Magro, Utiel-Requena-Vall d'Aiora, Massís del Caroig-Vall d'Albaida, Muntanya d'Alacant i Vinalopó.