Visualització de contingut web

EWWR 2019

 

 

Amb el lema "Canvia els teus hàbits, Redueix els teus residus", celebrem una nova edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, també coneguda per les seues sigles en anglés com EWWR- European Week for Waste Reduction.

Et convidem i animem a participar en aquesta nova edició que se celebrarà del 16 al 24 de novembre del 2019.

 

 

01 Com podem participar-hi:

Si et trobes dins de qualsevol de les categories següents, pots participar amb qualsevol tipus d'activitat que pretenga sensibilitzar en la prevenció i/o gestió sostenible dels residus (xarrades, campanyes informatives, tallers, jornades, etc.)

 

 • Administració / autoritat pública

 • Associació /ONG

 • Empresa / indústria

 • Centres educatius (escola, institut, universitat)

 • Ciutadans individuals

 

Has de registrar la teua acció dins del termini establit per mitjà d'aquest enllaç:

https://ewwr.eu/register

En cas que la teua entitat no s'haja registrat en edicions anteriors, abans d'inscriure una acció hauràs de registrar-la per mitjà de l'enllaç següent:

https://ewwr.eu/admin/signup

 

 


 

02 Criteris d'elegibilitat per als premis EWWR:

Procés de selecció:

Els responsables d'accions interessats que la seua acció siga considerada en el procés de selecció per als premis EWWR han d'indicar-ho en el formulari de registre. Si no s'hi esmenta específicament, l'acció no es tindrà en compte per als premis.
Després de cada edició de l'EWWR, cada coordinador (en el nostre cas, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica) preselecciona un màxim de 6 accions que hagen tingut lloc en la zona que coordina (una per categoria), basant-se en els criteris següents:

 • Aspectes de visibilitat i comunicació

 • Qualitat del contingut

 • Originalitat i exemplaritat

 • Impacte durador i l'avaluació d'aquest 

 

El jurat:

El jurat, designat per la secretaria de la campanya, està compost per personalitats del sector ambiental reconeguts en l'àmbit d'Europa, a més de professionals en el camp de la gestió de residus. S'encarreguen d'examinar les accions preseleccionades pels coordinadors EWWR, i designen un guanyador per a cada una de les 6 categories, segons els criteris esmentats.

 

 

03 Preguntes freqüents:

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és un projecte comú que es desenvolupa simultàniament en 34 regions europees i que compta amb el suport de la Comissió Europea.

Compartim l'enllaç a la pàgina de l'Agència Catalana de Residus (que ha participat com a soci en aquest projecte europeu des de la primera edició en 2009) en la qual podeu trobar respostes pràctiques a moltes de les qüestions que puguen sorgir-vos: preguntes freqüents.

 

04 Fotos de les accions dels participants

 

Visualització de contingut web

l'IES Matilde Salvador

La setmana del 16 al 22 de novembre l'IES Matilde Salvador ens hem adherit a la Setmana Europea per la Reducció de Residus (EWWR), per aquest motiu el centre ha preparat diverses accions per conscienciar a la comunitat educativa del problema originat per l'excessiva quantitat d'aquests.

Les accions més destacables fetes són:

 • ELABORACIÓ D'UNA VERMICOMPOSTERA. Aquest sistema de descomposició de la fracció orgànica ha estat elaborat per l'alumnat de 4t en el taller de tecnologia.

 • CARTELLS COMMEMORATIUS. Els grups de 1r d'educació visual i plàstica han dissenyat cartells per commemorar la setmana i han estat penjats en el rebedor de l'institut.

 • CREACIÓ D'UNA PIRÀMIDE DE SIERPINSKI. Els grups de tecnologia han elaborat una piràmide de Sierpinski amb llaunes de refrescos per visibilitzar la gran quantitat d'aquests objectes emprats en la nostra societat.

 • DISSECCIÓ D'UNA BOSSA DE FEM. Dins del projecte "recicla amb els cinc sentits" l'alumnat de 1r ESO han fet un taller de dissecció d'una bossa de fem i han pogut comprovar la necessitat de separar i com de lluny estem de la situació ideal en aquest camp.

 • SCRABBLE. L'alumnat d'iniciativa emprendedora han realitzat un Scrabble sobre sostenibilitat ambiental i social amb residus.

 • XARRADA RECIPLASA. L'alumnat de 4t i batxillerat tecnològic ha escoltat una xarrada a càrrec del Director tècnic de Reciplasa, Fernando Albarrán, del cost que suposa la gestió dels residus en la nostra ciutat.

Visualització de contingut web

CIPFP Canastell

El dimecres 13 de novembre es va presentar i va iniciar la promoció de la Setmana Europea de Prevenció de Residus del 16 al 24 de novembre de 2019.
El CIPFP Canastell ha participat amb sis accions.
 
ACCIÓ 1: Menjar solidari.
ACCIÓ 2 Reciclatge en cuina i jardi.
ACCIÓ 3: Menys desaprofitaments.
ACCIÓ 4: Canvi d'hàbits.
ACCIÓ 5: Menys micro plàstics.
ACCIÓ 6: Etiquetes d'aliments.
La campanya informativa ha consistit en la distribució i col·locació de cartells a l'entrada i en les zones comunes de pas del centre educatiu, perquè tots els integrants de la comunitat escolar estigueren informats que s'anaven a realitzar diferents activitats i, d'aquesta manera, prengueren consciència de la importància de reduir la producció de residus. En aquesta activitat va participar un grup dels alumnes de 2n de Salut Ambiental.
 

Visualització de contingut web

La Marina de Valencia

Presentem la proposta inscrita en la Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR) European Week for Waste Reduction de La Marina de València amb el projecte artístic ASPHYXIA de Yasmina Benabdelkrim i Arcin Sagdic.


La proposta consta d'una performance, escultura, pintura i fotografia per a alertar del problema del plàstic. Com si es tractara d'una distopia, aquesta representació visual mostra com, a través de l'evolució, es crea una nova espècie a base de microplásticos, fruit de l'abús que pateix la Terra per part dels éssers humans.

Visualització de contingut web

SAGGAS, Planta de Regasificació de Sagunt.

Amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus European Week for Waste Reduction compartim la proposta de la empresa SAGGAS, Planta de Regasificació de Sagunt.


Una jornada de portes obertes, on els més xicotets van dibuixar les coses que podem fer per a reduir els residus de l'esmorzar. Va ser un dia lliure d'envasos de plàstic, amb material compostable i residus reciclables 100%.

Visualització de contingut web

Fundació Oceanografic

L' Oceanogràfic València i les/els alumnes del Club de Windsurf Hispà Francés de València "es van aliar amb el vent" per a netejar la platja del Puig, entorn natural en el qual aquests adolescents naveguen setmanalment.


Unes 200 persones van acudir a l'esdeveniment que va consistir en una xarrada de sensibilització per a fomentar la reducció de residus en la nostra vida quotidiana i en la posterior neteja de la platja, amb la finalitat de preparar-la per a soltar a una tortuga boba, procedent de l'ARCA del Mar del Oceanogràfic. Pumping (remar, bombar, en l'argot windsurfista) va ser el nom triat per a aquesta tortuga marina que, com en la majoria de les tortugues ingressades en l'ARCA, havia ingerit plàstics.


Amb aquest xicotet gest, la Fundació Oceanogràfic i el Club de Windsurf Hispà-Francés en col·laboració amb l'APA del Liceu, se sumen a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2019 European Week for Waste Reduction.


Per un mar sense plàstics.

Video Fundación Oceanogràfic