detall nota de premsa

La secretària autonòmica de Transició Ecològica destaca l'increment de la recollida selectiva de vidre del 14 % en els últims 5 anys

07/07/2020
La secretària autonòmica de Transició Ecològica destaca l"increment de la recollida selectiva de vidre del 14 % en els últims 5 anys

- Paula Tuzón participa en la presentació de la campanya de reciclatge 'Continuem reciclant vidre' d'Ecovidrio, que dona suport al compromís del sector hoteler i de la restauració amb la recollida selectiva, que coincideix amb l'època de més afluència i consum
- Al voltant de 5.000 establiments de prop de 40 municipis costaners de la Comunitat s'adhereixen a la iniciativa que pretén elevar la tendència creixent en la taxa de reciclatgeLa secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha participat aquest dimarts en la presentació de la campanya 'Continuem reciclant vidre', que impulsa el reciclatge i la recollida selectiva d'envasos de vidre als establiments hotelers i de restauració i coincideix amb l'època estival, que concentra més afluència i consum, sobretot en les localitats de costa.

"La tendència creixent de les taxes de reciclatge, amb un increment de la recollida selectiva de vidre del 14 % en els últims 5 anys, fa patent l'extensió de la separació en origen", ha assenyalat Tuzón.

La recollida selectiva de residus d'envasos de vidre per mitjà del contenidor verd va arribar a 89.622 tones a la Comunitat Valenciana en 2019, un 4,6 % més respecte al 2018.

Les xifres indiquen que, de mitjana, cada habitant de la Comunitat va depositar 17,9 kg de vidre, prop de 58 envasos per persona. Per províncies, a Alacant es va registrar una mitjana de 22,1 kg de vidre per habitant, seguida de València, amb 15,4 kg, i Castelló, amb 13,7 kg per persona.

La secretària autonòmica ha valorat els resultats positius en matèria de recollida selectiva, tant de vidre com de cartó, plàstic i rebutjos orgànics i ha insistit en "la necessitat de consolidar la reducció de residus que elimina qualsevol impacte en l'entorn i que es tradueix, a més, en un estalvi energètic i d'aigua".

Ha destacat, a més, la bona acollida de la campanya promoguda per Ecovidrio. Enguany s'han adherit 5.000 establiments de prop de 40 localitats de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa quasi la meitat dels locals i municipis costaners que s'han sumat a la iniciativa d'àmbit estatal.

A l'acte, que ha tingut lloc al passeig marítim de València, també ha assistit el vicealcalde, Sergi Campillo, i el gerent de zona d'Ecovidrio, Roberto Fuentes, que ha agraït la col·laboració de la Conselleria i ha destacat el treball conjunt que s'ha dut a terme en 2019 que ha permés incrementar la recollida selectiva a l'estiu un 6,6 % i superar les 15.000 tones d'envasos de vidre.

Arxius relacionats