detall nota de premsa

El Consell aprova un conveni amb l'Associació de Flors i Plantes per a la divulgació de les millores tècniques per al control de la Sanitat Vegetal

26/06/2020

- Es destinen 25.000 euros per a l'exercici 2020


El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) per a la formació i la divulgació de les millores tècniques per al control de la sanitat vegetal.

La Generalitat destina a ASFPLANT un total de 25.000 euros per al desenvolupament d'aquest conveni de col·laboració durant l'any 2020.

En concret, aquesta entitat s'encarregarà de traslladar les novetats en la declaració electrònica anual de cultiu, així com del nou protocol de bioseguretat i la normativa sobre el nou passaport fitosanitari.

També elaborarà actualitzacions sobre plagues i malalties i s'encarregarà del manteniment de parcs públics.

A més, s'encarregarà de divulgar aquestes millores tècniques per al control de la sanitat vegetal, mitjançant cursos, seminaris, realització de manuals i documentació sobre aquest tema, als planteristes de la Comunitat Valenciana.