detall nota de premsa

L'IVIA realitzarà treballs relacionats amb els exàmens tècnics d'identificació varietal de cítrics i determinats fruiters

22/05/2020

- El Consell aprova un conveni de col·laboració entre el Ministeri d'Agricultura i l'IVIA per a la realització dels exàmens tècnics


El Ple del Consell ha aprovat el conveni mitjançant el qual el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació encomana a l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA) que duga a terme els treballs relacionats amb els preceptius exàmens tècnics d'identificació varietal de cítrics i determinats fruiters de diverses espècies necessàries per al Registre de varietats vegetals.

En concret, es refereix a cítrics i a fruiters de les espècies: cítrics, bresquillera (varietats primerenques i extraprimerenques), prunera japonesa, albercoquer, caqui, magraner i nispro.

Tot això en el marc dels protocols que aprove l'Oficina Comunitària de Varietats Vegetals; si no n'hi ha, per les recomanacions de la Unió Internacional per a la Protecció de les Obtencions Vegetals (UPOV), i en absència d'aquestes pel protocol de l'Oficina Espanyola de Varietats Vegetals (OEVV).

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació subvencionarà, amb un total de 880.650 euros, l'IVIA per al desenvolupament del pressupost d'execució dels exàmens tècnics. El conveni tindrà una duració de quatre anys amb possibilitat de pròrroga per quatre anys més, amb l'acord previ de les parts.