detall nota de premsa

Mireia Mollà trasllada a l'Associació de Flors i Plantes els detalls de les ajudes de 2,4 milions d'euros al sector

21/05/2020
Mireia Mollà trasllada a l"Associació de Flors i Plantes els detalls de les ajudes de 2,4 milions d"euros al sector

- La Conselleria d'Agricultura destina fons directes al sector, "greument afectat", i reclama, amb planteristes i productors, ajudes europees i estatals
- Mollà reivindica línies de crèdit, ajudes a la reposició i rebaixes tributàries, entre altres mesures de recuperació nLa consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha traslladat a l'Associació de Flors i Plantes de la Comunitat Valenciana (Asfplant) els detalls de les ajudes de 2,4 milions d'euros que l'Administració autonòmica ha posat en marxa per a aquest sector, en el qual la crisi sanitària ha fet perdre la campanya de planta ornamental i flor tallada d'enguany.

Mollà ha insistit en els danys d'un sector marcat per l'estacionalitat i que, en la Comunitat Valenciana, representa el 35 % de la superfície i el 19,2 % de la producció estatal.

La consellera, que ja va remetre una carta al ministre d'Agricultura reclamant mesures de suport als productors, ha recordat el seu compromís i que el seu departament ja ha posat en marxa unes primes als vivers, que oscil·len entre els 1.000 i els 3.500 euros per hectàrea.

Els fons propis destinats no són l'única mesura de la Conselleria, que manté la necessitat que la Comissió Europea utilitze el fons de reserva de la política agrària comuna per a "adoptar mesures excepcionals i urgents de rescat", ha assenyalat Mollà.

"Unes mesures per a afavorir la recuperació que han d'estar acompanyades d'altres d'estatals per a dotar de liquiditat els productors i les empreses", segons Mollà.

"Inste el ministre Luis Planas a reprendre les propostes que li vaig fer arribar i a aprovar un decret amb ajudes, línies de crèdit a través de l'ICO a interés zero, rebaixes tributàries en les cotitzacions de la Seguretat Social i compensacions de l'Entitat d'Assegurances Agràries amb la finalitat de pal·liar la difícil situació en la qual es troben les explotacions, els vivers, les cooperatives i totes les famílies que viuen d'aquestes", hi ha afegit la consellera.

Mireia Mollà ha comunicat als representants d'Asfplant que la Comunitat Valenciana ha unit les seues reivindicacions a les de cinc comunitats autònomes més: Andalusia, Múrcia, Canàries, Catalunya i Galícia.

"Els mesos de març a maig concentren un màxim del 80 % de les vendes del sector", ha assenyalat la consellera. Falles, Setmana Santa, Dia de la Mare, Fira d'Abril o Creus són només algunes de les festes que s'han suspés o ajornat i, atesa la irrupció sobtada de l'emergència, s'ha fet impossible previndre'n l'impacte.

Les comunitats, en el seu escrit al ministre d'Agricultura, han argumentat el valor afegit i la càrrega tecnològica d'aquests operadors, al mateix temps que han advocat per desenvolupar campanyes de promoció que promoguen la compra de flors i plantes com un bé essencial i que en fomenten el consum tot l'any, més enllà de festes i efemèrides.

Arxius relacionats