detall nota de premsa

Paula Tuzón destaca la educació ambiental com a estratègia per a la conservació del medi natural

20/02/2020
Paula Tuzón destaca la educació ambiental com a estratègia per a la conservació del medi natural

- La Fundació Oceanogràfic solta una tortuga boba a la platja de la Malva-rosa al costat d'escolars de la Pobla de Vallbona
- També s'ha dut a terme una tasca de recollida i separació de residus a la platjaLa secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha participat en l'alliberament a la platja de la Malva-rosa d'una tortuga boba (Caretta caretta) per part del Oceanogràfic.

La tortuga, de nom Lluna, que va ser trobada per un pescador de Borriana, es va entregar al Oceanogràfic, on se li han proporcionat cures fins al moment idoni per al seu alliberament.

L'acte ha comptat també amb la participació d'un grup d'escolars de la Pobla de Vallbona que, a més d'assistir a la solta de la tortuga, han fet una tasca de recollida i separació de residus a la platja.

Paula Tuzón ha recalcado la importància de "les activitats de conservació i ajuda a la flora i fauna marina, així com la recuperació i reintroducció d'espècies en un moment en el qual la conscienciació de la ciutadania és primordial".

"Aquestes jornades posen en valor la importància de l'educació ambiental dirigida a l alumnat i escoles de la Comunitat Valenciana i que tenen per objecte la conscienciació, sensibilització i reforç del nostre litoral", ha destacat Tuzón". "El marc de col·laboració que venen desenvolupant la Conselleria i l'Oceanogràfic amb l'objectiu d'accentuar accions de conservació, reintroducció d'espècies i també de divulgació, amb caràcter transversal, des d'edat ben primerenca ", ha asegurado.

La jornada que s'ha desenvolupat aquest dijous pretén dur a terme una labor de conscienciació a fi de donar a conéixer l'estat de conservació de la nostra mar, de sensibilitzar a la població sobre la importància de la biodiversitat autòctona i la necessitat de cuidar el medi ambient i, en particular, el litoral.

Arxius relacionats