detall nota de premsa

Transició Ecològica ultima les obres de segellat de l'antic abocador el Buho d'Elx

17/01/2020
Transició Ecològica ultima les obres de segellat de l"antic abocador el Buho d"Elx

- Mireia Mollà emfatitza en la solució a un problema "enquistat" des de 2014, any en el qual l'empresa del projecte de segellat denuncià a l'anterior Executiu per impagaments.
- La Conselleria avança en el Pla Autonòmic de Segellat d'Abocadors i a l'actuació d'Elx afegeix altres dues en Vinaròs i OriolaEls servicis tècnics de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica y Transició Ecològica, mitjançant la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental, han visitat les instal·lacions de l'antic abocador el Buho d'Elx, amb l'objectiu d'ultimar la fase final del projecte de segellat.

El reinici de les obres "dona solució a un problema que venia enquistat, amb una obra inacabada i que s'estava degradant mes a mes, una volta rebuda la sentència ferma", ha assenyalat la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Mollà es refereix així a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que dona la raó a la contractista encarregada del projecte i que paralitzà les obres en 2014 pels impagaments de l'anterior Conselleria del PP presidida per Isabel Bonig.

Com a execució de la sentència, per tant, la Conselleria ha planificat i preparat el reinici de les obres per a la seua finalització, així com una modificació del projecte inicial, sense sobrecost per a l'administració, amb la missió de recuperar les parts degradades de l'obra inicial inacabada.

L'empresa constructora en el seu dia contractista, Grupo Cleop, realitzarà l'obra fins a la finalització del contracte adjudicat, per l'import total inicialment adjudicat d'1.633.538 euros. Els treballs pendents d'executar, arriben a un total d'uns 369.681,43 euros.

Mireia Mollà ha recordat que el Buho d'Elx és un exemple més del "Pla Camps d'obres, un programa polític amb poques llums i moltes ombres com evidencia aquesta sentència".

La Conselleria avança així en el Pla Autonòmic de Segellat d'Abocadors d'aquestes actuacions en el Buho d'Elx, ja s'ha publicat la licitació del segellat de l'abocador de Vinaròs o l'encomana dels treballs del Vaso B de La Murada, en Oriola.

Arxius relacionats