detall nota de premsa

Una flota de 1.043 autobusos promocionarà el consum de cítrics de la Comunitat en Lyon, Nantes, Marsella, Niça, Nimes i Toulouse

16/01/2020
Una flota de 1.043 autobusos promocionarà el consum de cítrics de la Comunitat en Lyon, Nantes, Marsella, Niça, Nimes i Toulouse

- Economia Sostenible i Agricultura s'alien per promocionar els cítrics de la Comunitat en el mercat francés
- La campanya de promoció ha començat esta setmana en Lyon i Nantes i serà reforçada a l'abril amb altres quatre grans ciutatsUna flota de 1.043 autobusos promocionarà el consum de cítrics de la Comunitat Valenciana en sis ciutats franceses mitjançant una campanya de publicitar impulsada per les conselleries d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treballs i la d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica amb la qual persegueixen donar suport al sector citrícola en un mercat estratègic.

La promoció, que ha començat esta setmana en Lyon i Nantes, es reforçarà a partir del 14 d'abril en altres quatre ciutats franceses: Marsella, Niça, Nimes i Toulouse.

El conseller d' Economia Sostenible, Rafa Climent, ha explicat que és una iniciativa conjunta per augmentar la promoció i el consum dels cítrics de la Comunitat enfront d'altres competidors a França, el segon mercat més important per al sector citricola a escala mundial.

Per la seua part, la consellera d'Agricultura i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat que la campanya pretén donar suport i mantenir el posicionament dels cítrics valencians com a ensenya de qualitat, sabor i plenes garanties de consum en un dels principals països de destí de les taronges i clementines valencianes.

França és el segon destí de les exportacions citrícoles de la Comunitat Valenciana, amb un valor de 429 milions d'euros l'any 2018, que està experimentant una tendència negativa en els últims anys.

"Aquest tipus de campanyes de promoció reforcen la reputació dels cítrics valencians, fonamentada per la qualitat i avalada pels segells de garantia, enfront del risc de desplaçament per l'entrada d'agris de tercers països", ha assenyalat Mollà.

Rafa Climent ha explicat que la tendència descendent de les exportacions citrícoles al mercat francés preocupa seriosament a les empreses del sector per la qual cosa "demanden el desenvolupament d'accions de promoció que tracten de contrarestar eixa tendència i promoguen el consum de citrics de la Comunitat davant d'altres regions competidores".

Com a resposta a aquesta inquietud, des de la Conselleria d'Economia i mitjançant Ivace Internacional, es posa en marxa una campanya de publicitat en les ciutats de Lyon i Nantes que començà el dimarts 14 de gener.

Concretament, la campanya de Lyon promocionarà la imatge dels citrics durant 7 dies en 308 autobusos mentre en Nantes ho farà en 150 autobusos durant 14 dies.

En el cas de Marsella, Niça, Nimes i Toulouse la campanya durarà 7 dies ­del 14 al 20 d'abril­ i la imatge que assenyala l'elecció dels cítrics de la Comunitat Valenciana com a la millor opció es publicitarà mitjançant 585 autobusos.

Arxius relacionats