detall nota de premsa

La Conselleria d'Agricultura planteja homogeneïtzar la normativa en matèria d'explotacions ramaderes amb les de la resta de comunitats autònomes

10/01/2020

- L'estandardització en les exigències va ser un dels temes de la reunió entre la consellera i el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles de València i Castelló


La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha donat llum verda a una harmonització normativa destinada a homogeneïtzar la legislació en matèria d'explotacions ramaderes amb les de la resta de comunitats autònomes.

Aquesta revisió, que afecta la indústria agroalimentària i principalment a la instal·lació de granges, s'emmarca dins s'una adequació legislativa encaminada al fet que les exigències per al sector ramader a la Comunitat Valenciana siguen les mateixes que en la d'altres territoris.

La Conselleria s'alinea així amb altres normes autonòmiques amb la finalitat de garantir l'activitat agrària valenciana sense renunciar als elements i requisits ambientals.

L'estandardització va ser un dels assumptes de la reunió que la consellera Mireia Mollà va mantenir ahir amb representants del Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles de València i Castelló.

Mollà ha defensat la necessitat d'adoptar canvis normatius que tinguen en compte les particularitats del sector i que siguen capaces de conjugar els interessos ambientals, territorials i econòmics.